Games

Bloglarınızda Kullanabileceğiniz Türkçe Google Fontları

Herkese uzun bir aradan sonra merhaba, bu yazıda bloglarınızda Türkçe karakter problemi olmadan kullanabileceğiniz fontlardan bahsedeceğim. Her konuya el atan Google, bu konuda da bize güzel bir web font hizmeti sunuyor. Aşağıda Türkçe karakter destekli bazı fontları bulabilirsiniz.

1. Roboto Condensed:


https://www.google.com/fonts/specimen/Roboto+Condensed

2. Lato

IMG None 

https://www.google.com/fonts/specimen/Lato

3. Open Sans Condensed



https://www.google.com/fonts/specimen/Op...+Condensed

4. Titillium Web



https://www.google.com/fonts/specimen/Titillium+Web

5. Oswald



http://www.google.com/fonts/specimen/Oswald

İpucu: Bir fontun Türkçe karakter destekli olup olmadığını anlamak için fontun sayfasındaki karakter listesinden ş, ğ, ç, ı gibi harflerin olup olmadığına bakabilirsiniz.

Şimdi bunların nasıl kullanılacağına gelelim. Linke tıkladıktan sonra gelen sayfada Open FontAdı in Google Fonts linkine tıklıyoruz. 1. adımda hangi stilleri istediğimizi seçiyoruz, örneğin çok ince yazı, çok kalın ve italik yazı gibi. 2. adımda karakter setlerini seçiyoruz. Bu kısım çok önemli, Latin, Latin-Ext seçmeniz gerekiyor. Bazı fontlarda sorun çıkabildiği için Cyrillic ve Cyrillic-Ext karakter setlerini de seçelim. Çünkü ğ ve ş karakterleri çalışmayabiliyor.

Bu adımları tamamladıktan sonra altta size yapıştırmanız gereken kodu veriyor. Bunu sayfanızın <head> tagları arasına yapıştırın. Daha sonra istediğiniz yerde font-family:"Font adı" şeklinde eklediğiniz fontu kullanabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma: Blogger kullanıyorsanız & işaretini kabul etmeyecektir ve "The reference to entity “subset” must end with the ';' delimiter" hatası verecektir. Bunun çözümü & işareti yerine &amp; kullanmaktır. Yani <head> arasına yapıştıracağınız satır şu şekilde olmalıdır:

Kod:

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Font+Adi&amp;subset=latin,cyrillic-ext,latin-ext,cyrillic' rel='stylesheet' type='text/css'>
Previous
Next Post »